III Fòrum Internacional Brasil Cultura 23-30

Del 17 al 19 de juny arriba el III Fòrum Internacional Brasil Cultura 23-30 on Àngel Mestres tancarà el primer dia amb la conferencia
HISTORIAS PARA SALVAR (nos)
(de) LA CONTINGENCIA.

Un recorregut per una sèrie d’històries singulars, recollides per l’equip de Trànsit Projectes en els darrers anys, i situades en territoris molt diferents, que il·lustren una de les preocupacions fonamentals de l’organització: generar experiències per promoure l’accés a la cultura, i activar comunitats, llocs, espais, persones i, sobretot, vincles i afectes… Històries que deriven en una mostra de projectes recents desenvolupats en diferents contextos; des de plataformes i aliances molt diverses, i abastant disciplines i necessitats de tota mena: gestió cultural, comunitat, tecnologia, mobilitat, intercanvi, xarxes, aliances, territori, mediació, pensament, biblioteques, crisi climàtica, sostenibilitat, drets i polítiques culturals, cultura comunitària, relat, art, curadoria, connexions…

Es tracta d’una classe oberta per abordar la Cultura com a laboratori d’innovació i afecte a les ciutats, i debatre sobre quins valors i pràctiques ens han de guiar, que comptarà amb la mediació de Marta Porto. S’hi parlarà de, en aquests temps de crisis combinades i canvis tecnològics intensos i ràpids, quins són els principals desafiaments per als agents culturals? Com poden la política i la gestió cultural continuar sent rellevants enfront dels desafiaments més grans que tenim davant nostre?

El III Fòrum Internacional Brasil Cultura 23-30 està dedicat a investigar la imaginació, la ficció, la poesia, les arts i l’exercici de la creació com a fonaments per a la construcció del present i del futur. El programa compta amb la participació de pensadors, artistes i gestors culturals brasilers i internacionals, reunits en diferents formats, dissenyats per promoure la diversitat de pensament i la reflexió crítica. Durant els 3 dies també hi participaran panelistes de la talla de Nego Bala, Bernardo Toro, Amara Moira, Carlito Azevedo, Caróu Oliveira, Deca Farroco, entre d’altres.

En aquesta edició, el fòrum està curat per Marta Porto, Renata Motta i Roberta Coutinho Saraiva i es realitzarà al Museu de la Llengua Portuguesa (SP). Podeu consultar el programa complet i els convidats aquí.

El Fòrum també es podrà seguir en viu a través del canal de YouTube del Museu de Língua Portuguesa.

Finalment, volem agrair a Marta Porto la seva invitació per participar en aquest Fòrum en què ens fa moltíssima il·lusió poder compartir sabers amb tots els agents culturals que hi participaran.