Pla d’Actuacions 2024 – 2027 de la Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona

Client: Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona

En l’actualitat, la Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona està formada per 26 museus de diverses temàtiques distribuïts per tota la geografia gironina.  Per orientar la seva estratègia i determinar les seves accions, la Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona s’ha dotat en els darrers anys d’un programa d’actuacions. Aquest programa defineix els reptes i les línies estratègiques que es volen abordar de manera prioritària en els propers anys.

L’objectiu general d’aquest Programa d’Actuacions 2024 – 2027 és establir les principals línies de treball que han de guiar les polítiques d’actuació de la Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona en els pròxims anys, en consonància amb la seva missió, visió i valors.

Per aconseguir aquest objectiu, en primer lloc, es realitza una avaluació del Programa d’Actuacions 2020 – 2023. Aquesta avaluació implica un anàlisi precís del grau d’assoliment dels objectius establerts mitjançant l’ús de la graella d’avaluació, que ha estat l’instrument principal utilitzat per la xarxa en els últims anys per aquest propòsit.

Un cop realitzada aquesta anàlisi, es detallen les principals necessitats dels membres de la xarxa que hauran de ser considerades en el proper programa d’actuacions. També s’avaluen quins objectius del pla anterior continuen sent vigents i si és necessari incloure’ls en aquest nou document.

Com a objectius específics, la realització del Programa d’Actuacions permet les accions següents:

  • Analitzar breument els membres de la Xarxa territorial de Museus de les comarques de Girona.
  • Analitzar breument el grau d’assoliment dels objectius del Programa d’Actuacions 2020 – 2023.
  • Formular els objectius del període 2024 – 2027 a partir de les noves necessitats i dels objectius no assolits del pla anterior que es consideren d’interès estratègic.
  • Definir les línies de desenvolupament que han de permetre assolir els objectius.
  • Elaborar una graella d’indicadors per auto-avaluar el grau d’assoliment dels objectius.

Aquest procés s’ha realitzat en quatre fases: diagnosi; identificació de les necessitats de la xarxa; elaboració d’un arbre de problemes en que s’identifiquen els reptes i formulació de propostes.